Reakció WP

Reakció WP Lucy Hay azazhát Scall Fast izé idemitírjak XD

Letelepedési kötvények közvetítői díjai, offshore cégeknek 30% jutalék ami nem válik közpénzzé ! “e zt a pénzt lenyelik a közvetítőcégek, tehát valódi hasznot egyébként sem várhatnak a kötvényt vásárlók”

leave a comment »

Idegen érdekek szolgája. 30% jutalék offshore cégeknek.

Nem a kormány, hanem mi! Kormányinfó = lázár és kovács hazudik.

Lázár nem ismeri el, de a kormány rosszul járt a letelepedési kötvényekkel

Ha a kormány a letelepedési kötvények jobbikos nyomásra történő megszüntetése után a már kötvényt vásárolt befektetőktől is elveszi a letelepedési jogot, azzal rossz üzenetet küldhet, hiszen megbízhatatlannak fogják tartani a piacon. Ugyanakkor emellett is felmerül a kérdés, hogy egyáltalán miért volt szükség a kötvényezésre, pontosabban mennyire járt jól vagy rosszul vele az állam.

E kérdések kapcsán Lázár János érdekes válaszokat adott csütörtöki kormányinfóján a Magyar Nemzet kérdéseire. http://mno.hu/belfold/lazarnak-most-sem-sikerult-igazat-mondani-1371969 Ismert, a befektetők 5 évre adtak 300 ezer eurót azért cserébe, hogy véglegesen letelepedhessenek Magyarországon, vagyis ami ennél is fontosabb, az Európai Unióban.

A magyar állam azonban garantált 2 százalékos kamatot vállalt erre az összegre, holott piaci alapon ennek nagyjából negyedére lett volna csak szükség. A miniszter szerint ennek az volt az oka, hogy 2013-as indulásakor valahogy vonzóvá kellett tenni a kötvényeket. De ez nem igazán állja meg a helyét.

Lázár szerint “akik akkor kölcsön adtak Magyarországnak óriási kockázatot vállaltak”, és ezért lényegében megérdemlik a magasabb kamatot, ugyanakkor a Magyar Nemzet rávilágít, hogy ez egyszerűen nem igaz, hiszen nem a 2 százalék érdekelte a gazdag befektetőket, hanem a letelepedési jog. Tehát a vásárlók szemszögéből mindegy, hogy hány százalékos a kamat, őket csak az érdekelte az első perctől fogva, hogy letelepedhetnek az EU-n belül.

Továbbá a kamat vonzóhatásáról már csak azért sincs értelme beszélni, mert ezt a pénzt lenyelik a közvetítőcégek, tehát valódi hasznot egyébként sem várhatnak a kötvényt vásárlók.

Ellenben az utóbbi idők legnagyobb Fidesz-közeli üzletéről is szó van: a közvetítőcégek ugyanis, melyből összesen 5 darab van, és amiket a Fidesz vezette parlamenti gazdasági bizottság állított össze, javában Rogán Antal ötletadó javaslatait követve, minden egyes szerződés után 23-28 millió forintot nyernek.

Mivel az eddig megismert adatok szerint 4033 kötvényt adtak el, több mint 110 milliárd forintról van szó, csak náluk. A vállalkozások többségében offshore cégek, akiknek valódi tulajdonosi körét jellegéből eredően nem lehet tudni.

A kötvénnyel Magyarországon letelepülési engedélyt szerző emberek száma a családtagokkal együtt számolva már meghaladja a tízezer főt.

Lázárnak most sem sikerült igazat mondani

Kovács Zoltán kormányszóvivő és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter

Hiába ígértek végleges letelepedési engedélyt a kötvényvásárló külföldieknek, a kormány hazaküldi őket. Nemcsak őket veri át a kormány, hanem a magyar adófizetőket is.

Személyeskedő vitába torkollottak a letelepedésikötvény-programmal kapcsolatban feltett kérdéseink a csütörtöki Kormányinfón.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztertől azt kérdezte lapunk, hogy ha a magyar államdósság finanszírozása volt a valódi célja a letelepedési kötvényprogramnak, akkor miért rögzítette a kormánypárt törvényben a kötvények után járó garantált kamatot. Ez azért fontos kérdés, mert hiába csökkentek a magyar állampapírok után fizetett kamatok napjainkra 0,5 százalékra, a letelepedési kötvények esetében a jogszabály biztosított egy garantált 2 százalékos hozamszintet. Ezzel a kabinet négyszer több közpénzt költött el, mint amit normális piaci körülmények között kellett volna. Lázár szerint 2013-ban gondok voltak az adósság finanszírozásával, ezért kellett „vonzóvá tenni” a befektetőknek a konstrukciót.

– Akik akkor kölcsön adtak Magyarországnak óriási kockázatot vállaltak – mondta Lázár. Ez azonban nem felel meg a valóságnak, hiszen a külföldiek azért vették meg a kötvény, mert ezáltal letelepedési engedélyhez juthattak. A kötvény után járó kamatot egyébként sem ők kapják, hanem a kötvényt forgalmazó magáncégek, amelyek egy kivételével az offshore cégek körében népszerű helyszíneken vannak bejegyezve, mint például a Kajmán-szigetek, Ciprus, és Liechtenstein. Lázár szerint nem igaz – ami egyébként a jogszabályban le van írva –, hogy a külföldi nem részesül a kamatból.

– Ennek egy részét megkapja a külföldi – közölte Lázár János.

A közvetítő cégek több tucat honlapját és néhány, a külföldiekkel kötött szerződések áttekintését követően egyértelműen látszik, hogy a busás haszonra szert tevő, a Fidesz által kedvezményezett helyzetbe hozott közvetítőcégek nem osztják meg a kötvények után járó 9 millió forintos hasznot a külföldiekkel.

A kancellária miniszter egyébként jogosnak nevezte azt a felvetésünket, hogy túl drága kamatot fizetett ki közpénzből a magyar állam a kötvények után, de szerint erre azért volt szükség, mert a befektetők nem akartak magyar állampapírba fektetni. Hiába hívtuk fel a figyelmét arra a tényre, hogy a külföldi befektető nem kapja meg a kamatot, vagyis a döntésüket nem motiválhatta a magas kamatnyereség, mert az a közvetítő cégeknél landol. A több mint négyezer külföldi azért vásárolta meg a kötvény, mert azzal élete végéig érvényes letelepedési engedélyhez jutott.

Úgy tűnik, hiába bíztak a magyar államban, a kormány ugyanis a kötvényprogram leállítását követően hazazavarná a külföldieket, amelyre egyébként található jogi, tehát legális megoldás. A magyar törvények szerint abban az esetben vonható vissza, az egyébként élethosszig tartó letelepedési engedély, ha „az engedélyezés alapjául szolgáló feltételek olyan jelentősen megváltoztak, hogy ez az engedély kiadását már kizárná”. Ha a kormány visszavonja a kötvényprogramot szabályozó törvényt, az már ilyen esetnek tekinthető jogi szempontból.

A megszűnés előtt álló programra igen sokan jelentkeztek az utóbbi hetekben, ha azonban kiderül, hogy nem élethosszig tart a letelepedési engedély, sokan lemondhatják a programban való részvételüket.

A letelepedésikötvény-konstrukció lényege, hogy az Európai Unión kívüli, úgynevezett harmadik országból érkező befektetők legalább 300 ezer euró névértékű, erre a célra kibocsátott, ötéves futamidejű államkötvényt vásárolhatnak, cserébe pedig letelepedési engedélyt kapnak. Ezt a pénzt azonban Magyarország öt év múlva visszafizeti.

Csak az Országgyűlés fideszes többségű gazdasági bizottsága által kijelölt vállalkozások forgalmazhatják a kötvényt. Jelenleg öt vállalkozásnak van forgalmazási engedélye. A társaságok ügyfelenként 23-28 millió forintot nyernek. Eddig 4033 kötvényt adtak el, családtagokkal együtt több mint tízezren szereztek tartózkodási jogosultságot hazánkban. A többségében offshore cégek eddig több mint 110 milliárd forintos nyereségre tettek szert, amelyből 35 milliárd forint közpénz. A cégek valódi tulajdonosi köre ismeretlen.

http://alfahir.hu/lazar_nem_ismeri_el_de_a_kormany_rosszul_jart_a_letelepedesi_kotvenyekkel

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Absurdist Revolution

"Förmedten néz rád ággal az árva"

1magyaremberblog

Suffer Life during the Endtime/ NWO Resistance/Free Mind Movement,Following our Ancestors Footsteps,Uj világrend ellenállás/szabad eszme mozgalom/In den Fußabdrücken unserer Ahnen, Freigeist Bewegung 😇

Leleplező Magazin Blog

A Leleplező Országkrónika Könyvújság hivatalos kiegészítő blogoldala

Hazafiság

Hazafias gondolatok, hírek, információk

Ghibellin Blog

Egy konzervatív forradalmár elmélkedései

Hídfő.net info blog

Hídfő.net info blog

Kozma Szilárd NEM veszélyes, ne óvakodj!

Mert páratlan szakmai felkészültséggel párosuló felelősségtudat és morális igényesség vezérli a munkájában, akárcsak a magánéletében és bőszült feministák készítették azt a blogot, aminek a címével tönkre akarják őt és a családját tenni.

Domonyi Károly

Szkíta szívvel születtem, így minden erőmmel harcolok a magyarság felemelkedéséért!

Magyar Természetes Gyógynövények

Segítünk, hogy egészséges legyen! - http://www.aries.hu/

Az igazságos Mátyás Magyarországa

Gyökér nélkül nincs korona!

Magyar sorsot MAGyar kézbe!

A pártok csak pártoskodnak, megosztják s nem képviselik a nemzetet!

Frontoldal

A Népi Front blogja

Isten egyenesen ír görbe vonalakon.

MAGYAR, legyen HITed és lészen országod!

Ancestral Cult

A research organisation aiming to revive the European Philosophy and Religion (by V. Vikernes and M. Cachet)

"Neues Europa"

NS On-line blog for culture, art and policy

Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

PRO PATRIA

Arany János: «Ha későn, ha csonkán, ha senkinek, Írjad!»

%d bloggers like this: