Reakció WP

Reakció WP Lucy Hay azazhát Scall Fast izé idemitírjak XD

A CETA veszélyezteti hazánk GMO-mentességét, a magyar igazságszolgáltatás integritását, a hazai munkajo gi és természetvédelmi szabályozásokat és egy nemzeti érdekkel ellentétes neoliberális gazdaságpolitikai irán yt erősít meg. Azért vonta Orbán saját hatáskörbe a CETA aláírását, mert a frakció nem akarta megszavazni! E zek semmiből sem tanulnak. Nemzetiek sose voltak, munkavállaló vagy kisvállalkozó pártiak se, egészség és körn yezet védelméről pedig még beszélni se szoktak.

leave a comment »

Azért vonta Orbán saját hatáskörbe a CETA aláírását, mert a frakció nem akarta megszavazni! Ezek semmiből sem tanulnak. Nemzetiek sose voltak, munkavállaló vagy kisvállalkozó pártiak se, egészség és környezet védelméről pedig még beszélni se szoktak..

A CETA veszélyezteti hazánk GMO-mentességét, a magyar igazságszolgáltatás integritását, a hazai munkajogi és természetvédelmi szabályozásokat és egy nemzeti érdekkel ellentétes neoliberális gazdaságpolitikai irányt erősít meg.

Az állandó rágalomkampány és szélsőségesezés visszahull a fideszre ÉS a ballibre egyaránt. Észre kell venni, ezek ketten együtt dolgoznak a valódi nemzeti oldal ellen. Nagyon hasznos gyurcsány a fidesznek, lehet rá mutogatni elrettentő példaként. False dichotomy, azaz hamis kettősség. Hogy csak ezek közül lehet választani.

Vadkapitalista mindkettő. Annyit mondanak “megvédjük az embereket”. Na ja, csak ki számít embernek nekik? A magyar munkavállaló, önhibáján kívül dolgozói szegénységben élő, kivándorolni kényszerült külföldön dolgozó munkavállaló “annyit is ér”?!?! Pöfeteg arrogancia, oligarchák öügynökei. A nagy fideszes szabadságharc csak üres beszéd. A neoliberalizmussal szemben orbán csak csicskulni tud. Mert az ő emberük!!!!

A fidesz export-vezérelt gazdaságpolitikájára jellemző az alacsony munkabérek tartósítása és a forint ócsítása, tudatos gyengítése!!!!!! Ezzel a magyar emberek szándékos szegényítése. A kevesek, elsősorban az agyon támogatott, 5-10 évig adómentes !!! multik hasznáért a többség megkárosítása. De hát miről beszélünk, orbáni munkahelyteremtés úgy néz ki, ajándékba adnak az autógyárnak emberek száma szorozva 5 évi munkabért.

Szabad verseny helyett még tovább segítik a mi adóforintjainkból a már alapból aránytalanul nagyhatalmú nemzetközi nagytőkét.

Ezt akarjuk? Orbánnal ezt kapjuk! Így kampányolj a Jobbik ellen fészbúkon és másutt fideszes hülyeségekkel, bencsik csicskák és bádog tutiblogok mocskolódásaival!

A Jobbik ellenzi a ttip-et és a ceta-t. Lmp detto, de az ugye nem jobboldali. 🙂

A Thürmer Gyula féle Munkáspárt is ellenzi mind a TTIP mind a CETA aláírását, és egyáltalán a neoliberális szabadkereskedelmi egyezményeket.

http://alfahir.hu/cimkek/ceta és http://hand.org.hu/media/files/1442324870.pdf

TTIP/CETA
dr. Hossó Andrea
MKIK, 2016.04.29.

http://www.pmkik.hu/documents/20181/1416135/2016-04-29+-+MKIK+ülés+-+Hossó+Andrea+előadása/7059ff94-4f48-4c94-a968-eb1e7508322d?version=1.0

SZEMPONTOK

1) „Újgenerációs” szabadkereskedelmi egyezmények – amelyek nem a kereskedelemről szólnak
2) Mi (nem) a TTIP és a CETA?
3) A CETA/TTIP elvi pillérei
4) Az élő példa: NAFTA
5) TTIP és a KKV szektor
6) A magyar érdek

A CETA még megállítható

http://mno.hu/velemeny/a-ceta-meg-megallithato-1369470

Je suis Wallon. Eredetileg ezt a címet szerettem volna adni ennek az írásnak. Azok előtt tisztelegve, akik az európai politikai elittel szembeszegülve a múlt héten megakasztani látszottak az EU és Kanada között kötendő szabadkereskedelmi és beruházásvédelmi egyezményt (CETA). Bár Belgiumban élve inkább a flamandokkal rokonszenveztem, az évek során egyre jobban megértettem Vallónia problémáit is. És biztos vagyok benne, hogy alapvetően ezek a strukturális gondok vezettek a néhány napig élő vallon vétóhoz – és talán a kényszerű visszavonulásukhoz is. Az elmúlt évtizedekben Vallónia bányáit, nehéz- és vegyiparát, egész termelési kultúráját feleslegessé tette a posztindusztriális folyamat. A globalizáció, a nemzetközi nagytőke kegyetlen logikája írta le őket, ugyanúgy, mint annyi más egykor prosperáló iparvidéket és vele például Ózd, Miskolc, Salgótarján lakosságát.

Belgium persze gazdag ország, így ott segélyekkel elkerülhető a szociális katasztrófa. De a szétvert nehézipari kultúra helyébe csak lassan, cseppenként jelennek meg új munkahelyek, korszerű beruházások. Márpedig a segélyekből meg lehet élni, de büszke, öntudatos jövőképet nem lehet alapozni rájuk. Így érthető, hogy a vallonok eleve gyanakvással fogadnak minden olyan lépést, amely még jobban kiszolgáltatja a helyi gazdaságot a globális nagytőkének.

Ahogy az lenni szokott, a tiltakozók elsősorban a baloldaliak, a zöldek, a szakszervezetek és a civilek soraiból kerültek ki. A mainstream média és a vezető politikai erők azzal szerelték le ezeket a tiltakozásokat, hogy a globális gazdasági versenynek amúgy sem lehet ellenállni, a tőke szabad mozgása mindenekfelett való érték, s aki túl sokat vacakol szociális és környezeti érvekkel, az lemarad a versenyben. És mivel az amerikai elnökválasztás miatt a TTIP (az Egyesült Államok és az EU között kötendő szabadkereskedelmi egyezmény) ügye lelassult, célszerűnek látták előbb a kanadai szerződést átverni az európai döntéshozatali fórumokon. Amely persze eleve kaput nyitott volna az amerikai cégek kanadai leányvállalatainak is. A „ius murmurandit”, a morgás jogát egy ideig meghagyták az idealistáknak, volt némi vita a szerződésről, aztán Brüsszelből kijött a napiparancs: minden uniós kormánynak és nemzeti parlamentnek jóvá kell hagynia a megállapodást október közepéig. Az európai politikai elit a tőle megszokott szolgalelkűséggel engedelmeskedett a napiparancsnak. A szerződést egyformán megszavazta a „szélsőbaloldali, marxista” pártnak nevezett görög Sziriza és a „nemzeti érdekekről” szövegelő Fidesz. Sokan nem értik, miért ábrándulnak ki Európában egyre többen a parlamenti demokráciából.

Pedig ha egy sorsdöntő, gazdasági és társadalmi jövőnket nagymértékben meghatározó kérdésben a Sziriza és a Fidesz kormánya egyformán dönt, ha a görög szélsőbaloldal és a magyar „nemzeti erő” közti különbség csak üres retorika, akkor joggal merül fel a kérdés: mi értelme van még a választásoknak? Ha a döntő a pillanatban a Sziriza és a Fidesz kormánya is csak annyit tehet, hogy szó nélkül engedelmeskedik a brüsszeli és berlini napiparancsnak, akkor érdemes még baloldalról, jobboldalról, nemzeti érdekekről beszélni Európában? Ilyen körülmények között sokan lelkesen fogadtuk a hírt, hogy a Vallóniát (és nem mellesleg a kétnyelvű brüsszeli régiót) kormányzó szocialisták és kereszténydemokrata szövetségeseik az elképesztő nyomásgyakorlás ellenére első körben vétót emeltek a szerződés aláírása ellen. Ha végül beadták is a derekukat, politikailag a középpontba sikerült állítaniuk a közbeszédben azt a kereskedelmi szerződést, amelyet a brüsszeli bürokraták fű alatt, minél kisebb feltűnés mellett szerettek volna elfogadtatni. Az pedig különösen fontos, hogy elérték: az úgynevezett választott bíróságokról szóló megállapodás jogszerűségét a luxemburgi székhelyű uniós bíróságnak felül kell vizsgálnia. Maga a szabadkereskedelmi egyezmény ugyanis kisebb veszélyt jelent ránk, mint az, ha a kanadai cégek választott bíróságon kényszeríthetik ki az európai és nemzeti törvényeink megváltoztatását, a szociális és környezeti normák fellazítását. Így többek között a GMO tilalmát, amely mögött hazánkban többpárti és lényegében össztársadalmi konszenzus van. És ne feledjük azt se, hogy a verespataki szörnyberuházást is kanadai cég akarja megvalósítani!

A szerződés csak akkor léphet hatályba, ha a következő években az Európai Unió 38 nemzeti és regionális parlamentjének mindegyike ratifikálja. A vallon példa remélhetőleg másokat is arra inspirál, hogy kritikus szemmel döntsék el: segít-e vagy árt országuknak, régiójuknak a szabadkereskedelmi szerződés.

Bár a vallonok ellenállása csak néhány napig tartott, Paul Magnetta vallon miniszterelnök bebizonyította, hogy a brüsszeli és berlini Góliátok nem is olyan hatalmasak, mint gondoljuk. Csak a legtöbb európai politikus már az árnyékuktól is megijed. Magnetta nem ijedt meg, nem hagyta magát vita nélkül legyőzni a brüsszeli döntéshozatalt uraló hatalmi gépezettől. A Libérationnak adott interjújában helyesen mondta, hogy mostani lépéseinkkel húsz-harminc évre előre meghatározzuk, hogy milyen globalizációt akarunk. Ha valamit, annyit máris elért, hogy nagyon sokan megértették: több évtizedre kiható dolgokról döntenek majd a CETA ratifikációs folyamatában a választott politikusaink. A még megmaradt független média, az ellenzéki pártok és a civil szervezetek közös feladata, hogy erre a felelősségre hangsúlyosan emlékeztessék a közvéleményt.

A vallon szocialisták az identitásválsággal küzdő európai baloldalnak is üzentek azzal, hogy nyilvánosan kérdőjelezték meg a CETA-szerződést. Gyakran vádolják őket azzal, hogy „ódivatúak”, „dogmatikusok”, mert nem követik az európai szociáldemokrácia Blair, Schröder, Hollande és persze Gyurcsány fémjelezte útját, nem „áramvonalasítják” neoliberális irányba a politikájukat. Arról viszont nem szokás beszélni, hogy Vallóniában nincsen számottevő szélsőjobboldal, nincs helyi Le Pen, UKIP, Trump, flamand NVA. Az „ódivatú” baloldali politikával sikerült megtartani a táborukban azokat a munkásembereket, munkanélkülieket, a többségi médiában lenézően „fehér, képzetlen férfiak” néven emlegetett szavazókat, akiket az európai szociáldemokrácia magukra hagyott.

A magyar parlamentben a Fidesz a CETA elfogadásakor egy bokacsattogtató yes vagy inkább jawohl szavazattal üzent Brüsszelnek. Ez a Fidesz és Orbán Viktor igazi üzenete Brüsszelnek, jó, ha mindenki megérti. Minden más csak mellébeszélés, parasztvakítás. De azt is nyugtáznunk kell, hogy sem az MSZP, sem a Jobbik nem szavazta meg a CETA elfogadását. Lehet, kormányzati helyzetben rákényszerültek volna. Az MSZP hosszas belső vita után ráadásul csak a tartózkodásig jutott el. De akármi lesz a CETA sorsa, akárhogy alakuljon a vallonok meggyőzése, az mégis tény, hogy a magyar ellenzék két vezető pártja nem támogatta a szerződést. Ha más okból tették is, ha ellenzékből döntöttek is így, mai közéletünkben olyan ritka a jó hír, hogy ennek a szerény eredménynek is örülnünk kell.

A szerző publicista, volt EP-képviselő

A cetáról “in english” : más is ellenzi mivel több jogot és vívmányt veszélyeztet a CETA, nem csak nemzeti érdek megakadályozni – szóval semmi szélsőségesezés ! 😛

http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/sociopol_globalization_eu225.htm

fidesz = szdsz

Advertisements

Written by Scall Fast - Lucy Hay

November 12, 2016 at 07:58

Posted in Reakcio

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Absurdist Revolution

"Förmedten néz rád ággal az árva"

1magyaremberblog

Suffer Life during the Endtime/ NWO Resistance/Free Mind Movement,Following our Ancestors Footsteps,Uj világrend ellenállás/szabad eszme mozgalom/Öseink nyomában

Leleplező Magazin Blog

A Leleplező Országkrónika Könyvújság hivatalos kiegészítő blogoldala

Hazafiság

Hazafias gondolatok, hírek, információk

Ghibellin Blog

Egy konzervatív forradalmár elmélkedései

Hídfő.net info blog

Hídfő.net info blog

A Kozma Szilárdot rágalmazó blogok szerzője Gerle Éva és Lelkes Villő - Az okaik leleplezése Kozma Botond Szilárd és Kozma-Joó Violetta által

A férfi-gyűlöletét, de főként az apák iránti gyűlöletét nyíltan hirdető "Csak az olvassa" - Gerle Éva, Lelkes Villő és társaik leleplezése Kozma Botond Szilárd (Kozma Szilárd), és Joó Viola asztrológus-pár által. Az asztrológuspár védő-leleplezései az őket rágalom-hadjárattal és gyűlölet-kampánnyal kilőni akaró, Gerle Éva-Terminátorral és bűnszövetségével szemben.

Domonyi Károly

Szkíta szívvel születtem, így minden erőmmel harcolok a magyarság felemelkedéséért!

Magyar Természetes Gyógynövények

Segítünk, hogy egészséges legyen! - http://domonyi.aries.hu

Az igazságos Mátyás Magyarországa

Gyökér nélkül nincs korona!

Magyar sorsot MAGyar kézbe!

A pártok csak pártoskodnak, megosztják s nem képviselik a nemzetet!

Frontoldal

A Népi Front blogja

Isten egyenesen ír görbe vonalakon.

MAGYAR, legyen HITed és lészen országod!

Ancestral Cult

A research organisation aiming to revive the European Philosophy and Religion (by V. Vikernes and M. Cachet)

"Neues Europa"

NS On-line blog for culture, art and policy

Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

PRO PATRIA

Arany János: «Ha későn, ha csonkán, ha senkinek, Írjad!»

%d bloggers like this: