Reakció WP

Reakció WP Lucy Hay azazhát Scall Fast izé idemitírjak XD

Amikor egy-egy törvénymódosítás elfogadásához több párt együttes szavazatára van szükség, akkor az álláspontokat közelítik, majd konszenzusra jutva szavaznak. Most is ez történt, a Jobbik szavazataival átment vol na az alaptörvény-módosítás – folytatta -, ehhez csak a “letelepedésikötvény-biznisz” megszüntetését kérték a kormánytól, ám ez nem történt meg.

leave a comment »

A fidesznek ne lenne politikai előrelátása? Dehogy nincs, csak egyszerűen ilyen aljasok.

”Orbán elszokott a demokráciától”

Orbán Viktor és a Fidesz az elmúlt hat évben elszokott a demokráciától – mondta szerdán, Dunaújvárosban a Jobbik elnöke a hetedik alkotmánymódosítás keddi parlamenti elutasítására reagálva.

Vona Gábor szavai szerint a demokrácia arról szól, hogy amikor egy-egy törvénymódosítás elfogadásához több párt együttes szavazatára van szükség, akkor az álláspontokat közelítik, majd konszenzusra jutva szavaznak. Most is ez történt, a Jobbik szavazataival átment volna az alaptörvény-módosítás – folytatta -, ehhez csak a “letelepedésikötvény-biznisz” megszüntetését kérték a kormánytól, ám ez nem történt meg.

Az az egyetlen oka a konszenzus elmaradásának, hogy Orbán Viktor hozzászokott, minden úgy van, ahogy õ elgondolja – jelentette ki. Vona Gábor megismételte: ha a kormány eltörli a letelepedési kötvényeket, a Jobbik képes és hajlandó huszonnégy órán belül megszavazni az alaptörvény módosítását.

Az elnök bejelentette, hogy péntekre ötpárti egyeztetést hívtak össze, mert tisztázni szeretnék a kérdést a többi parlamenti frakcióval. Azt mondta, nemzetbiztonsági és gazdasági szempontból is komoly aggályok vannak a letelepedési kötvényekkel kapcsolatban, ráadásul “az elmúlt huszonhat év egyik legsúlyosabb nemzetbiztonsági botrányának számító Pharaon-ügy” kivizsgálását és lezárását is szeretnék elérni.

Kdnp-s elég kretén vélemény, az alaptörvény módosító javaslat nem megszavazásának 🙂 reggeléről :

“Ami az alkotmánymódosítást illeti, az ellenzéknek két rossz döntése van: ha támogatja és ha nem. Ha támogatja, azt bizonyítja, hogy Orbán politikája mögött széleskörű konszenzus van. Erre a baloldal eleve nem hajlandó, noha a népszavazási kampányban még azt mondták, hogy a bevándorlást fékező törvényeket meg fogják szavazni a parlamentben. No, de ugye csak az ökör következetes. A Jobbik meglebegtette az igent, majd feltételeket támasztott, és alighanem kifarol az egészből. Eredmény: az 3,3 millió ember, aki a népszavazáson nemet mondott a betelepítésre, egyedül a Fidesz-KDNP szövetségben bízhat. Egészen biztos, hogy ez a 3,3 millió között jó néhány ellenzéki vagy semleges polgár van. Az alkotmánymódosítás elutasításával a kormányoldalra taszítják őket az ellenzékiek. Mi jobb a kormányoldalnak? Talán az, ha nem lesz meg a módosítás. Ez egyrészt kifelé bebizonyítja, hogy nincs diktatúra nálunk, hiszen egy diktatúrában nem lehet leszavazni a kormány javaslatait. Másrészt itthon növeli a szavazótábort. A módosítás viszont megerősítené nemzetközi helyzetünket. Lesz, vagy nem lesz alkotmánymódosítás? Egyik jobb, mint a másik. Hát nem mindegy, hogy mi lesz a szavazás eredménye?”

Orbán inkább nem teljesítette a Jobbik feltételét, hogy õket hibáztathassa a kvóta miatt!

https://kuruc.info/r/2/165169/

Fidesznek a lopás fontosabb mint az ország védelme – Kósáék nem akarnak új alaptörvény-módosító szavazást a letelepedési kötvények állítólagos kivezetése után – A kötvények eltörlése esetén a Jobbik 24 órán belül megszavazná

https://kuruc.info/r/2/165928/

Az sem vizsgálható, egyáltalán kik kaptak kötvényeket!

https://kuruc.info/r/1/165937/

Tekintélyük a zömmel libsi külföldi politikai elemzőknek sincs, de azért észrevehetnek dolgokat. Az eltűnésig elnyomnák a Jobbikot ha nem különböztetné meg magát markánsan a fidesztől!!!

Tekintélyvesztés, varázstalanítás vagy taktika – külföldi lapok Orbán meg nem szavazott alaptörvény-módosításáról

Orbán Viktor látszólag elszenvedett egy második vereséget is – olvasható a Neue Zürcher Zeitung címû konzervatív svájci lap online kiadásában megjelent kommentárban, a Der Standard szerint a magyar kormányfõ taktikai játékot játszik. Ezt emeli ki kommentárjában a pozsonyi Pravda, míg a Sme szerint még jelképesen sem vereség a keddi szavazás eredménye. A német FAZ szerint azonban ami kedden történt, az vereség, és ezt osztja a Süddeutsche Zeitung publicistája is.

A svájci lap tudósítója, Meret Baumann szerint ironikus, hogy éppen a Jobbik akadályozta meg a “menekültek” befogadása elleni törvényalkotást. Baumann úgy vélte, hogy a kormány kudarca csak elsõ pillantásra tûnik Orbán Viktor vereségének, hiszen szerinte nem kétséges, hogy a magyarok többsége – jellemzõen a Jobbik szavazói is – bizalmatlan a “menekültekkel” szemben.

Orbán taktikai játékai címmel olvasható kommentár a Der Standard címû osztrák liberális lapban. A budapesti tudósító, Gregor Mayer szerint az alkotmánymódosítás elutasításából Orbán Viktornak nem lesz belpolitika kára. Úgy vélte, a miniszterelnök nyertes pozíciót teremtett azzal, hogy nem engedett a Jobbiknak.

A Jobbik igen szavazata esetén a párt veszített volna, hiszen cserébe semmit nem kapott volna – olvasható a véleménycikkben. Mayer szerint Orbán Viktor megmutatta, hogy a menekülttémát még mindig “politikai aprópénzre tudja váltani”.

Taktikáról írnak a szlovák lapok

“A vereség gyõzelem, a taktika mindenekfelett. Ez az egyenesen orwelli szlogen Orbán Viktor jelenlegi politikájának lényege” – írta a baloldali pozsonyi Pravdában Marián Repa. Hozzáteszi: a magyar miniszterelnök rövid idõn belül már másodszor mutatta meg, nem az a fontos, hogy gyõz vagy veszít, ennél fontosabb, hogy vereségét, hogyan “adja el” a választóknak.

Feltételezhetõ, hogy a magyar kormányfõ a továbbiakban is kijátssza majd a “menekültkártyát”, és ha a migránsok újraelosztását célzó kvóták ügye a Brüsszel és Ankara közötti megegyezés hiányában ismét terítékre kerül, újra elõkerülhet az alkotmánymódosítás is, amelyre akkor már a sarokba szorított Jobbik is “az elvárásoknak megfelelõen” szavaz majd – írta.

“Orbán veresége még jelképesen sem jelent sokat. Magyarországon a parlament már régen nem a politikai küzdelem színtere” – írta Peter Schutz, a liberális pozsonyi Sme vezetõ kommentátora. Hozzátette: a magyar parlament inkább valami olyasmi, mint a Fidesz “gyártóüzeme”, a mostani eredmény pedig a publikum számára üzemzavarként értelmezhetõ.

A liberális lap a Jobbik képviselõinek a szavazástól való tartózkodása kapcsán úgy vélekedik: Vona Gábor pártelnök most adta eddigi legkomolyabb jelét annak, hogy nem tréfál azzal, miszerint pártját a radikálisból a konzervatív közép felé akarja átbillenteni.

Német lapok: vereség volt, következmények nélkül

Németországban a konzervatív Frakfurter Allgemeine Zeitung kommentátora, Reinhard Veser azt írta: Orbán Viktor kormányfõ magának köszönheti, hogy alig néhány héten belül másodszor is vereséget szenved, hiszen a “valójában szükségtelen alkotmánymódosítás” ügyében “gorombán bánt” a módosítás támogatására hajlandó “szélsõjobboldali” jobbikosokkal, ami “a hatalom jelentõs arroganciáját” mutatja.

Az eset “nem tesz jót (Orbán Vitkor) tekintélyének” – húzta alá a FAZ kommentátora, de megjegyezte: korai lenne a miniszterelnök “hattyúdaláról” beszélni, mert õ olyan harcos, aki gyakran megmutatta már, megerõsödve tud kiemelkedni vereségekbõl.

A Süddeutsche Zeitung A varázstalanított Orbán címmel közölte Cathrin Kahlweit kommentárját, aki kiemelte: “sokkhatást” keltett, hogy Orbán Viktor néhány héten belül másodszor is vereséget szenvedett, hiszen sokáig legyõzhetetlennek tartották az országban. Szerinte a kormányfõ “elszámította magát”, és így elveszítette varázsát.

Meglehet, hogy ez csak “pillanatfelvétel egy mélyen megosztott országról”, de “valami megmozdult”: “a magát polgáriként bemutatni igyekvõ szélsõjobb és a baloldali ellenzék terveket vázol fel arról, hogy miként mûködhetne együtt átmenetileg a kormánnyal szemben” – írta a Süddeutsche Zeitung szerzõje.

A Handelsblatt az online kiadásában Tekintélyvesztés Orbán Viktor számára címmel közölte Hans-Peter Siebenhaar kommentárját, aki kiemelte, hogy Orbán ugyan rövid idõn belül a második kudarcot szenvedi el, de téved, aki hatalmának leáldozásáról beszél.

Advertisements

Written by Scall Fast - Lucy Hay

November 10, 2016 at 09:19

Posted in Reakcio

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Absurdist Revolution

"Förmedten néz rád ággal az árva"

1magyaremberblog

Suffer Life during the Endtime/ NWO Resistance/Free Mind Movement,Following our Ancestors Footsteps,Uj világrend ellenállás/szabad eszme mozgalom/Öseink nyomában

Leleplező Magazin Blog

A Leleplező Országkrónika Könyvújság hivatalos kiegészítő blogoldala

Hazafiság

Hazafias gondolatok, hírek, információk

Ghibellin Blog

Egy konzervatív forradalmár elmélkedései

Hídfő.net info blog

Hídfő.net info blog

A Kozma Szilárdot rágalmazó blogok szerzője Gerle Éva és Lelkes Villő - Az okaik leleplezése Kozma Botond Szilárd és Kozma-Joó Violetta által

A férfi-gyűlöletét, de főként az apák iránti gyűlöletét nyíltan hirdető "Csak az olvassa" - Gerle Éva, Lelkes Villő és társaik leleplezése Kozma Botond Szilárd (Kozma Szilárd), és Joó Viola asztrológus-pár által. Az asztrológuspár védő-leleplezései az őket rágalom-hadjárattal és gyűlölet-kampánnyal kilőni akaró, Gerle Éva-Terminátorral és bűnszövetségével szemben.

Domonyi Károly

Szkíta szívvel születtem, így minden erőmmel harcolok a magyarság felemelkedéséért!

Magyar Természetes Gyógynövények

Segítünk, hogy egészséges legyen! - http://domonyi.aries.hu

Az igazságos Mátyás Magyarországa

Gyökér nélkül nincs korona!

Magyar sorsot MAGyar kézbe!

A pártok csak pártoskodnak, megosztják s nem képviselik a nemzetet!

Frontoldal

A Népi Front blogja

Isten egyenesen ír görbe vonalakon.

MAGYAR, legyen HITed és lészen országod!

Ancestral Cult

A research organisation aiming to revive the European Philosophy and Religion (by V. Vikernes and M. Cachet)

"Neues Europa"

NS On-line blog for culture, art and policy

Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

PRO PATRIA

Arany János: «Ha későn, ha csonkán, ha senkinek, Írjad!»

%d bloggers like this: