Reakció WP

Reakció WP Lucy Hay azazhát Scall Fast izé idemitírjak XD

Amikor egy-egy törvénymódosítás elfogadásához több párt együttes szavazatára van szükség, akkor az álláspontokat közelítik, majd konszenzusra jutva szavaznak. Most is ez történt, a Jobbik szavazataival átment vol na az alaptörvény-módosítás – folytatta -, ehhez csak a “letelepedésikötvény-biznisz” megszüntetését kérték a kormánytól, ám ez nem történt meg.

leave a comment »

A fidesznek ne lenne politikai előrelátása? Dehogy nincs, csak egyszerűen ilyen aljasok.

”Orbán elszokott a demokráciától”

Orbán Viktor és a Fidesz az elmúlt hat évben elszokott a demokráciától – mondta szerdán, Dunaújvárosban a Jobbik elnöke a hetedik alkotmánymódosítás keddi parlamenti elutasítására reagálva.

Vona Gábor szavai szerint a demokrácia arról szól, hogy amikor egy-egy törvénymódosítás elfogadásához több párt együttes szavazatára van szükség, akkor az álláspontokat közelítik, majd konszenzusra jutva szavaznak. Most is ez történt, a Jobbik szavazataival átment volna az alaptörvény-módosítás – folytatta -, ehhez csak a “letelepedésikötvény-biznisz” megszüntetését kérték a kormánytól, ám ez nem történt meg.

Az az egyetlen oka a konszenzus elmaradásának, hogy Orbán Viktor hozzászokott, minden úgy van, ahogy õ elgondolja – jelentette ki. Vona Gábor megismételte: ha a kormány eltörli a letelepedési kötvényeket, a Jobbik képes és hajlandó huszonnégy órán belül megszavazni az alaptörvény módosítását.

Az elnök bejelentette, hogy péntekre ötpárti egyeztetést hívtak össze, mert tisztázni szeretnék a kérdést a többi parlamenti frakcióval. Azt mondta, nemzetbiztonsági és gazdasági szempontból is komoly aggályok vannak a letelepedési kötvényekkel kapcsolatban, ráadásul “az elmúlt huszonhat év egyik legsúlyosabb nemzetbiztonsági botrányának számító Pharaon-ügy” kivizsgálását és lezárását is szeretnék elérni.

Kdnp-s elég kretén vélemény, az alaptörvény módosító javaslat nem megszavazásának 🙂 reggeléről :

“Ami az alkotmánymódosítást illeti, az ellenzéknek két rossz döntése van: ha támogatja és ha nem. Ha támogatja, azt bizonyítja, hogy Orbán politikája mögött széleskörű konszenzus van. Erre a baloldal eleve nem hajlandó, noha a népszavazási kampányban még azt mondták, hogy a bevándorlást fékező törvényeket meg fogják szavazni a parlamentben. No, de ugye csak az ökör következetes. A Jobbik meglebegtette az igent, majd feltételeket támasztott, és alighanem kifarol az egészből. Eredmény: az 3,3 millió ember, aki a népszavazáson nemet mondott a betelepítésre, egyedül a Fidesz-KDNP szövetségben bízhat. Egészen biztos, hogy ez a 3,3 millió között jó néhány ellenzéki vagy semleges polgár van. Az alkotmánymódosítás elutasításával a kormányoldalra taszítják őket az ellenzékiek. Mi jobb a kormányoldalnak? Talán az, ha nem lesz meg a módosítás. Ez egyrészt kifelé bebizonyítja, hogy nincs diktatúra nálunk, hiszen egy diktatúrában nem lehet leszavazni a kormány javaslatait. Másrészt itthon növeli a szavazótábort. A módosítás viszont megerősítené nemzetközi helyzetünket. Lesz, vagy nem lesz alkotmánymódosítás? Egyik jobb, mint a másik. Hát nem mindegy, hogy mi lesz a szavazás eredménye?”

Orbán inkább nem teljesítette a Jobbik feltételét, hogy õket hibáztathassa a kvóta miatt!

https://kuruc.info/r/2/165169/

Fidesznek a lopás fontosabb mint az ország védelme – Kósáék nem akarnak új alaptörvény-módosító szavazást a letelepedési kötvények állítólagos kivezetése után – A kötvények eltörlése esetén a Jobbik 24 órán belül megszavazná

https://kuruc.info/r/2/165928/

Az sem vizsgálható, egyáltalán kik kaptak kötvényeket!

https://kuruc.info/r/1/165937/

Tekintélyük a zömmel libsi külföldi politikai elemzőknek sincs, de azért észrevehetnek dolgokat. Az eltűnésig elnyomnák a Jobbikot ha nem különböztetné meg magát markánsan a fidesztől!!!

Tekintélyvesztés, varázstalanítás vagy taktika – külföldi lapok Orbán meg nem szavazott alaptörvény-módosításáról

Orbán Viktor látszólag elszenvedett egy második vereséget is – olvasható a Neue Zürcher Zeitung címû konzervatív svájci lap online kiadásában megjelent kommentárban, a Der Standard szerint a magyar kormányfõ taktikai játékot játszik. Ezt emeli ki kommentárjában a pozsonyi Pravda, míg a Sme szerint még jelképesen sem vereség a keddi szavazás eredménye. A német FAZ szerint azonban ami kedden történt, az vereség, és ezt osztja a Süddeutsche Zeitung publicistája is.

A svájci lap tudósítója, Meret Baumann szerint ironikus, hogy éppen a Jobbik akadályozta meg a “menekültek” befogadása elleni törvényalkotást. Baumann úgy vélte, hogy a kormány kudarca csak elsõ pillantásra tûnik Orbán Viktor vereségének, hiszen szerinte nem kétséges, hogy a magyarok többsége – jellemzõen a Jobbik szavazói is – bizalmatlan a “menekültekkel” szemben.

Orbán taktikai játékai címmel olvasható kommentár a Der Standard címû osztrák liberális lapban. A budapesti tudósító, Gregor Mayer szerint az alkotmánymódosítás elutasításából Orbán Viktornak nem lesz belpolitika kára. Úgy vélte, a miniszterelnök nyertes pozíciót teremtett azzal, hogy nem engedett a Jobbiknak.

A Jobbik igen szavazata esetén a párt veszített volna, hiszen cserébe semmit nem kapott volna – olvasható a véleménycikkben. Mayer szerint Orbán Viktor megmutatta, hogy a menekülttémát még mindig “politikai aprópénzre tudja váltani”.

Taktikáról írnak a szlovák lapok

“A vereség gyõzelem, a taktika mindenekfelett. Ez az egyenesen orwelli szlogen Orbán Viktor jelenlegi politikájának lényege” – írta a baloldali pozsonyi Pravdában Marián Repa. Hozzáteszi: a magyar miniszterelnök rövid idõn belül már másodszor mutatta meg, nem az a fontos, hogy gyõz vagy veszít, ennél fontosabb, hogy vereségét, hogyan “adja el” a választóknak.

Feltételezhetõ, hogy a magyar kormányfõ a továbbiakban is kijátssza majd a “menekültkártyát”, és ha a migránsok újraelosztását célzó kvóták ügye a Brüsszel és Ankara közötti megegyezés hiányában ismét terítékre kerül, újra elõkerülhet az alkotmánymódosítás is, amelyre akkor már a sarokba szorított Jobbik is “az elvárásoknak megfelelõen” szavaz majd – írta.

“Orbán veresége még jelképesen sem jelent sokat. Magyarországon a parlament már régen nem a politikai küzdelem színtere” – írta Peter Schutz, a liberális pozsonyi Sme vezetõ kommentátora. Hozzátette: a magyar parlament inkább valami olyasmi, mint a Fidesz “gyártóüzeme”, a mostani eredmény pedig a publikum számára üzemzavarként értelmezhetõ.

A liberális lap a Jobbik képviselõinek a szavazástól való tartózkodása kapcsán úgy vélekedik: Vona Gábor pártelnök most adta eddigi legkomolyabb jelét annak, hogy nem tréfál azzal, miszerint pártját a radikálisból a konzervatív közép felé akarja átbillenteni.

Német lapok: vereség volt, következmények nélkül

Németországban a konzervatív Frakfurter Allgemeine Zeitung kommentátora, Reinhard Veser azt írta: Orbán Viktor kormányfõ magának köszönheti, hogy alig néhány héten belül másodszor is vereséget szenved, hiszen a “valójában szükségtelen alkotmánymódosítás” ügyében “gorombán bánt” a módosítás támogatására hajlandó “szélsõjobboldali” jobbikosokkal, ami “a hatalom jelentõs arroganciáját” mutatja.

Az eset “nem tesz jót (Orbán Vitkor) tekintélyének” – húzta alá a FAZ kommentátora, de megjegyezte: korai lenne a miniszterelnök “hattyúdaláról” beszélni, mert õ olyan harcos, aki gyakran megmutatta már, megerõsödve tud kiemelkedni vereségekbõl.

A Süddeutsche Zeitung A varázstalanított Orbán címmel közölte Cathrin Kahlweit kommentárját, aki kiemelte: “sokkhatást” keltett, hogy Orbán Viktor néhány héten belül másodszor is vereséget szenvedett, hiszen sokáig legyõzhetetlennek tartották az országban. Szerinte a kormányfõ “elszámította magát”, és így elveszítette varázsát.

Meglehet, hogy ez csak “pillanatfelvétel egy mélyen megosztott országról”, de “valami megmozdult”: “a magát polgáriként bemutatni igyekvõ szélsõjobb és a baloldali ellenzék terveket vázol fel arról, hogy miként mûködhetne együtt átmenetileg a kormánnyal szemben” – írta a Süddeutsche Zeitung szerzõje.

A Handelsblatt az online kiadásában Tekintélyvesztés Orbán Viktor számára címmel közölte Hans-Peter Siebenhaar kommentárját, aki kiemelte, hogy Orbán ugyan rövid idõn belül a második kudarcot szenvedi el, de téved, aki hatalmának leáldozásáról beszél.

Advertisements

Written by Scall Fast - Lucy Hay

November 10, 2016 at 09:19

Posted in Reakcio

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Absurdist Revolution

"Förmedten néz rád ággal az árva"

1magyaremberblog

Suffer Life during the Endtime/ NWO Resistance/Free Mind Movement,Following our Ancestors Footsteps,Uj világrend ellenállás/szabad eszme mozgalom/In den Fußabdrücken unserer Ahnen, Freigeist Bewegung 😇

Leleplező Magazin Blog

A Leleplező Országkrónika Könyvújság hivatalos kiegészítő blogoldala

Hazafiság

Hazafias gondolatok, hírek, információk

Ghibellin Blog

Egy konzervatív forradalmár elmélkedései

Hídfő.net info blog

Hídfő.net info blog

Kozma Szilárd NEM veszélyes, ne óvakodj!

Mert páratlan szakmai felkészültséggel párosuló felelősségtudat és morális igényesség vezérli a munkájában, akárcsak a magánéletében és bőszült feministák készítették azt a blogot, aminek a címével tönkre akarják őt és a családját tenni.

Domonyi Károly

Szkíta szívvel születtem, így minden erőmmel harcolok a magyarság felemelkedéséért!

Magyar Természetes Gyógynövények

Segítünk, hogy egészséges legyen! - http://www.aries.hu/

Az igazságos Mátyás Magyarországa

Gyökér nélkül nincs korona!

Magyar sorsot MAGyar kézbe!

A pártok csak pártoskodnak, megosztják s nem képviselik a nemzetet!

Frontoldal

A Népi Front blogja

Isten egyenesen ír görbe vonalakon.

MAGYAR, legyen HITed és lészen országod!

Ancestral Cult

A research organisation aiming to revive the European Philosophy and Religion (by V. Vikernes and M. Cachet)

"Neues Europa"

NS On-line blog for culture, art and policy

Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

PRO PATRIA

Arany János: «Ha későn, ha csonkán, ha senkinek, Írjad!»

%d bloggers like this: